Słowniczek

BHA (beta-hydroksykwasy)

Grupa kwasów, z których najbardziej znany jest kwas salicylowy; ponieważ rozpuszczają się w tłuszczach, mogą przenikać do wnętrza porów. Stosuje się je w kosmetykach pielęgnacyjnych i peelingach chemicznych do skóry tłustej i skłonnej do trądziku.

Artykuły, w których występuje ten termin

Cały słowniczek

Te treści mają charakter wyłącznie informacyjny i nie zastępują badania ani oceny lekarskiej. W sprawie własnej sytuacji proszę skonsultować się z lekarzem.

W tym dziale nie ma reklam, treści sponsorowanych ani cen. Zasady redakcyjne